Kickstart your weekend! Aardbeiensnoepjes om zelf te maken

aardbeiensnoepjes

Vandaag een recept tip om mee aan de slag te gaan dit weekend. E en F vragen wel eens om snoepjes en ik was op zoek naar een optie zonder al te veel of geen suiker. Ik ben uit gekomen bij het maken van snoepjes van fruit.

Wat heb je nodig?

  • aardbeien(of ander fruit naar keuze)
  • water
  • Agaranta(of als je voor de niet vegan optie gaat gelatine)
  • Een pan
  • Vormpjes
  • Een garde
  • Een keukenmachine

Ik heb er voor gekozen om snoepjes te maken met een plantaardig bindmiddel. Dit omdat de snoepjes in te vriezen zijn en ik het fijn vindt als iedereen er van kan eten die op visite komt. Agaranta is verkrijgbaar bij onder andere de Ekoplaza.

Aan de slag!

Maak de aardbeien schoon en snij ze door. Gooi ze in de keukenmachine en maak er pulp van. Maak onder tussen de Agaranta of gelatine klaar. Op de verpakking staan de verhoudingen die je nodig hebt wat water en Agaranta betreft. Je mengt eerst al wat Agaranta met koud water. Gooi de aardbeienpulp, de Agaranta en de rest van het water in een pan en roer die goed door. Blijf roeren tot het aan de kook is. Laat het, als het kookt, een minuutje of drie pruttelen. Zet ondertussen je vormpjes naar keuze klaar. Ik heb gekozen voor de ijsklontjes vormpjes van de Ikea en een bakvorm van silicone. Verdeel het mengsel over de vormpjes en laat de snoepjes in de koelkast verder opstijven.

Gebruik je de vormpjes van de Ikea smeer deze dan wel even in met bijvoorbeeld kokosolie. Ik kreeg de bloemetjes er niet allemaal even mooi uit, maar goed het gaat natuurlijk ook om de smaak. Mocht je het allemaal wat zoeter willen dan kan je honing, maple syrup of agave stroop toevoegen als alles in de pan gaat. Ik heb er voor gekozen om dit niet te doen. Het is natuurlijk ook een optie om verschillende soorten fruit door elkaar te mengen waardoor je wat meer zoetigheid wat smaak betreft krijgt.

Welk fruit kiezen jullie? Veel plezier en eet smakelijk!

liefs,

M


aardbeiensnoepjes

Today’s kickstart your weekend tip is a recipe to make candy! E and F do sometimes ask for candy so I searched for an option to make candy ourselves without adding sugar. I ended up making candy out of fruit.

What do you need?

  • Strawberries(or other fruit you like)
  • Water
  • Agaranta
  • A pan
  • Moulds
  • A whisk
  • Kitchen aid

This time around I decided to use Agaranta. This way I could serve the candy to everybody who came to visit. It’s a nice vegan alternative. You can freeze the candy you made.

Making the candy!

Wash and slice the strawberries. Throw them into the kitchen aid and make pulp out of them. While the strawberries are turning into pulp, prepare your Agaranta(or the other stuff you want to use to make your candy). Put the Agaranta in the pan and add the strawberry pulp and water. Give this a good stir. Keep on stirring it all until it boils. Let is all boil for about three minutes(don’t forget to stir it a couple of times). In the meantime get your moulds ready. I choose the Ikea moulds. Put the mixture into the mould and put the candy into the refrigerator until it’s set.

If you decide to use the Ikea mould please do make sure you rub it in with for example coconut oil. It was really hard to get the flowers out in one part. It’s all about the idea of eating candy, but it is nice if you get the candy out looking nice. If you’ve got a bit of a sweet tooth you can add maple syrup, honey or agave syrup when everything is in the pan. I decided not to do that this time round. Mixing different kind of fruits is an option as well . This way you can create sweeter candy as well.

What kind of candy will you be making? Have fun making the candy and enjoy eating it!

Love,

M

 

Leave a comment